Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Corniche. Alexandria, Egyiptom. Gebel Barkal. Kerima, Szudán. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Apademak-templom. Naga, Szudán. Óváros. Kairó, Egyiptom. Núbiai lányok. Szoleb, Szudán. Hórusz-templom. Edfu, Egyiptom. Napatai piramisok. Núri, Szudán. Fűszerpiac. Omdurmán, Szudán. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Királyok Völgye. Lukszor, Egyiptom. Csónakos fiú. Bahir Dar, Etiópia. Királyi Körzet. Gonder, Etiópia.Ámon-templom. Karnak, Egyiptom. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Amhara gyerekek. Tisz-Abbai, Etiópia. Datolyaszüret. Szoleb, Szudán. Amhara földműves. Szemien-hegység, Etiópia. Bibliotheca Alexandrina. Alexandria, Egyiptom. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Ahmed Músza családja. Kerima, Szudán. Napatai piramisok. Kerima, Szudán. Gízai piramisok. Gíza, Egyiptom. Tana-tó. Bahir Dar, Etiópia. Nap-templom. Abu-Szimbel, Egyiptom. El-Doqqi. Gíza, Egyiptom. Núbiai falu. Asszuán, Egyiptom. Tisz-Isszat-vízesés. Tisz-Abbai, Etiópia. Nemzeti Múzeum. Kartúm, Szudán. Tiran-szigetek. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Citadella. Kairó, Egyiptom. Imet Gogo, 3926m. Szemien-hegység, Etiópia. Ámon-templom. Szoleb, Szudán. Mohamed Hámid bácsi. Szoleb, Szudán. Debre Berhan Szelasszié-templom. Gonder, Etiópia. Nyomolvasó. Szemien-hegység, Etiópia. Kék-Nílus. Bahir Dar, Etiópia. Asszuán, Egyiptom. Napatai piramisok. Kerima, Szudán. Földközi-tenger. Alexandria, Egyiptom. Mahmúd, a núbiai. Asszuán, Egyiptom. Dzsószer fáraó halotti komplexuma. Szakkara, Egyiptom. Meroéi piramisok. Begrawijja, Szudán.

2014. március 19., szerda
Helyszín: Sarm el-Sejk, Egyiptom

Mint a szanatóriumban.

az egyik a négy medencéből
az egyik a négy medencéből

A tegnapi és mai napunk lazítással telt itt a Renaissance Golden View-ban. A program nem túl bonyolult: hosszú alvás, reggeli, napozás a medencénél az Aqua Bar-nál, ebéd Acapulco Joe’s-nál, további napozás, időnként sznorkelezéssel megszakítva a korallzátonyon, este vacsi benn az Il Palióban vagy kinn az el-Fanárban, aztán lefekvés.

Megismerkedtünk Szaíddal, a búvároktatóval, aki mondott pár dolgot a sznorkelezésről és a szabadtüdős merülésről, és kiégette a búvárszemüvegeinket a párásodás ellen. Foglaltunk nála egy búvárhajós utat a Tiran-szigetekhez holnapra.

Olyan érzésem van, mintha egy szanatóriumban lennénk. Egyszerre néznek mozgáskorlátozottnak és fejőstehénnek. Azt éreztetik, hogy nem tudok tizenöt percnél többet úszni egyhuzamban a tengerben, mert elfáradok, hogy nem tudok mélyen a víz alá merülni, mert megfulladok, hogy nem bírom el a saját hátizsákom, sőt a saját súlyomat se, és egyáltalán, hogy nem tudnék segítség nélkül életben maradni, de biztos, ami biztos, ez utóbbit inkább nem is engedik.

Az öt csillagba már semmi se szűrődik be a külvilágból, itt semmi se egyiptomi. A kötelező mosoly és a „hogy van ma reggel, Uram?” nem nekem szól, hanem a helyi viszonylatban nagyon jó fizetésnek. Búvároktatóként Sarmban a sokszorosát lehet megkeresni annak, amit Alexandriában mérnökként, ezt Szaídtól tudjuk.

Csak azért vagyunk most itt, mert a múltkori tabai robbantás miatt már a brit külügy is óva int Dahabtól. Egyébként a barátságos három csillag a mi igazi világunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése