Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Corniche. Alexandria, Egyiptom. Gebel Barkal. Kerima, Szudán. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Apademak-templom. Naga, Szudán. Óváros. Kairó, Egyiptom. Núbiai lányok. Szoleb, Szudán. Hórusz-templom. Edfu, Egyiptom. Napatai piramisok. Núri, Szudán. Fűszerpiac. Omdurmán, Szudán. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Királyok Völgye. Lukszor, Egyiptom. Csónakos fiú. Bahir Dar, Etiópia. Királyi Körzet. Gonder, Etiópia.Ámon-templom. Karnak, Egyiptom. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Amhara gyerekek. Tisz-Abbai, Etiópia. Datolyaszüret. Szoleb, Szudán. Amhara földműves. Szemien-hegység, Etiópia. Bibliotheca Alexandrina. Alexandria, Egyiptom. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Szemien-hegység Nemzeti Park, Etiópia. Ahmed Músza családja. Kerima, Szudán. Napatai piramisok. Kerima, Szudán. Gízai piramisok. Gíza, Egyiptom. Tana-tó. Bahir Dar, Etiópia. Nap-templom. Abu-Szimbel, Egyiptom. El-Doqqi. Gíza, Egyiptom. Núbiai falu. Asszuán, Egyiptom. Tisz-Isszat-vízesés. Tisz-Abbai, Etiópia. Nemzeti Múzeum. Kartúm, Szudán. Tiran-szigetek. Sarm el-Sejk, Egyiptom. Citadella. Kairó, Egyiptom. Imet Gogo, 3926m. Szemien-hegység, Etiópia. Ámon-templom. Szoleb, Szudán. Mohamed Hámid bácsi. Szoleb, Szudán. Debre Berhan Szelasszié-templom. Gonder, Etiópia. Nyomolvasó. Szemien-hegység, Etiópia. Kék-Nílus. Bahir Dar, Etiópia. Asszuán, Egyiptom. Napatai piramisok. Kerima, Szudán. Földközi-tenger. Alexandria, Egyiptom. Mahmúd, a núbiai. Asszuán, Egyiptom. Dzsószer fáraó halotti komplexuma. Szakkara, Egyiptom. Meroéi piramisok. Begrawijja, Szudán.

2014. március 23., vasárnap
Helyszín: Kairó, Egyiptom

Hazafelé a kairói reptéren.

az 1614-es volt a mi szobánk

Utolsó sarmi napunkon a változatosság kedvéért csak pihentünk. Napkelte előtt még felkeltem pár szép képet készíteni, aztán visszafeküdtem Adri mellé, mint tegnapelőtt.

Jól bereggeliztünk, én szokás szerint süttettem magamnak egy mindentbele-rántottát, és szedtem hozzá zöldségeket, zsemlét, dzsúszt és gyümölcsöket. Adri felvágottat és zöldfűszeres fetasajtot evett magos bucival és gyümölcsökkel. Kértünk hozzá két kávét tejjel.

Egész nap a medencénél voltunk, az Aqua Barnál. Itt ettünk ebédet is úgy háromkor. Egyszer leugrottunk a zátonyra egy utolsót merülni és elköszönni Ahmedtől.

Utolsó esténken felnéztünk a Zinzinába, mert az Acapulco Joe’s-ba nem tudtunk már asztalt foglalni. Itt vacsiztunk, és ittam egy zseniális egyiptomi Stellát, az első és egyetlen sörömet a két hetes úton. Vacsora közben gagyi hastánccal és dervistánccal szórakoztattak minket.

A hastáncoslány egyetlen említésre méltó teljesítménye a hatalmas mellei voltak, amiket alig tudott a lenge ruhája összefogni. Az egyiptomi pultosfiú annyira bámulta, hogy percekig észre sem vette, hogy rendelnénk. Nem is értem hogyan történhetett, de Adri guava-dzsúszába belekerült a doboznyitó is. De így cserébe nem kellett az italainkat kifizetni. Egyszer aztán csak elérkezett a nagy pillanat, és lepattant a hastáncoslány nyakpántja.

esti fények

A szegény dervisfiú egy vicc volt a kairói el-Ghúri szúfi szerzeteseihez képest. Legnagyobb produkciója az volt, hogy a vendégek közül kiválasztott hölgyek fölött pörgette a ruháját. Amiben merevítő volt. Kellett az a Stella!

Még vacsora előtt csináltunk pár búcsúképet, leegyeztettük a ma hajnali kijelentkezést, és rendeltünk két reggelis dobozt. Mindeközben azt figyeltük, ahogy orosz lányok extraminiben és szupertűsarkúban pózolva fotózták egymást a hallban a kanapén és a medencénél a napozóágyakon, mobiltelefonnal. Napközben tangában és a kezükben vodkát szorongatva lehetett látni őket a parton.

Ma hajnalban négykor szólt az ébresztő telefon, majd nem sokkal később megjelent a minibár-ellenőrző ember is, amit kicsinyesnek találtam egy ilyen szállodától. A reggelis dobozok nagyon rendben voltak, jól jöttek a reptéren. Még sötét volt, amikor kivitt minket a taxi, a szálloda elől száz fontért. Ennyi hát a korrekt ár, mint kiderült.

A repülést Kairóba átaludtam, már a felszállásra, sőt a kigurulásra sem emlékszem. Itt Kairóban négy óránk van a Budapesti csatlakozásra várni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése